CBS Heerlen
© Sjoerd van der Hucht Fotografie

Communicatie en/of Grafische vormgeving

4-7-2019 00:00
Hoe motiveer je zoveel mogelijk mensen om deel te nemen aan onderzoek? Hoe schrijf je brieven, folders en webteksten in begrijpelijke taal voor iedereen? En op welke manieren kan het CBS social media inzetten?

Wekken deze vraagstukken je interesse? En krijg je al allerlei creatieve ideeën? Dan is een stageplek bij de shared service Berichtgeverscommunicatie en opleidingen wellicht iets voor jou.

Over het CBS

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
Overig
Dienstverband:
Voor de duur van 6 maanden
Uur per week:
24-40 uur
Salaris:
Voor alle hbo- en wo-opleidingen geldt een stagevergoeding van €616,- bruto per maand.
Deadline:
30 Aug 2019

Waar kom je te werken?

Je stageplek is bij het team Accountmanagement en Shared Services van de Directie Dataverzameling. Binnen het team kom je te werken bij de shared service Berichtgeverscommunicatie en opleidingen.

Het werk

Voor de shared service Berichtgeverscommunicatie en opleidingen zoeken we een stagiair die kan meewerken aan een van onze projecten en/of speerpunten op het gebied van communicatie. Dit kunnen zijn: 

  • Experimenten rondom benaderen van bedrijven (toon, vormgeving en frequentie van communicatieproducten)
  • Experimenten voor doelgroepgerichte benadering van respondenten
  • Social media; meewerken aan de verdere implementatie van dit kanaal. Specialisatie/affiniteit gewenst
  • Dialoog en communities
  • Terugleveren van informatie
  • Opzet van een handleiding/richtlijn voor het schrijven van brieven, emails, webteksten en folders

Daarnaast verwachten we dat je een bijdrage levert aan/meewerkt met onze reguliere productiewerkzaamheden. Dat zijn o.a. het vaststellen en uitvoeren van de communicatiestrategie voor lopende onderzoeken. Denk aan het maken van brieven, folders en webpagina’s (binnen vastgestelde kaders/ sjablonen).

Jouw profiel

  • Je volgt een hbo- of wo–opleiding met vakgebied communicatie en/of grafische vormgeving.
  • Specialisatie in/affiniteit met social media is gewenst.
  • Je hebt uitstekende schriftelijk communicatievaardigheden.
  • Je hebt een pro-actieve werkhouding.

Je kunt starten in september 2019.

Ons aanbod

Bij een stageduur van meer dan één maand heb je als stagiair recht op een stagevergoeding.
Voor alle hbo- en wo-opleidingen geldt een stagevergoeding van €616,- bruto per maand.
Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Meer weten?

Neem contact op met Xandra Geers (coördinator Berichtgeverscommunicatie en opleidingen), 045-5707531 voor meer informatie.

Reacties

Je reactie op de vacature Communicatie en/of Grafische vormgeving ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren