Bouw van een prototype voor self-assessments

Durf jij af te studeren door onderzoek te doen naar prototype, keuze te maken in prototype en het bouwen van een prototype?

Over het CBS
In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Den Haag of Heerlen
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
Dienstverband:
Stage overeenkomst
Uur per week:
38
Salaris:
Bij een stageduur van meer dan één maand krijg je €628,- stagevergoeding bruto per maand.
Deadline:
26 Feb 2021

Waar kom je te werken

De medewerkers van de sector Beleids- en Managementondersteuning (EBM) verlenen ondersteuning aan de hoofddirectie Economie, bedrijven en nationale rekeningen (EBN). Vanuit de centrale positie binnen EBN werkt EBM samen met alle sectoren binnen EBN en de overige hoofddirecties. EBM is verdeeld over de vestigingen Heerlen en Den Haag. Vooralsnog werken we vooral vanuit huis. Je komt te werken bij de Beleidsstaf van EBN (EBS).
We bieden jou een boeiende stageplek binnen een klein, veelzijdig en enthousiast team. Je wordt goed begeleid, waardoor je praktijkervaring kunt opdoen met kwaliteitszorg en automatisering binnen een grote organisatie.

Vanwege ‘Corona’ werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

Wat ga je doen

De hoofddirectie Economie, bedrijven en nationale rekeningen (EBN) staat voor een adequaat inzicht in de economische ontwikkelingen van Nederland voor het maatschappelijk debat, beleidsontwikkeling en besluitvorming. We realiseren dat door de Nederlandse economie adequaat te meten en in kaart te brengen. De gegevens en kennis daarover stellen we actief beschikbaar aan de samenleving. Denk hierbij aan statistieken zoals het bbp van Nederland, de consumptieprijsindex of internationale handel. We zijn daarbij onafhankelijk, publiceren tijdig en in samenhang de relevante informatie en leveren de kwaliteit die aansluit bij de vraag van de gebruiker.

De sector Beleids- en Managementondersteuning (EBM) ondersteunt de andere sectoren binnen de directie hierbij. Een groepje medewerkers binnen de sector EBM houdt zich bezig met kwaliteitszorg binnen de directie. Een van de instrumenten van kwaliteitszorg is het self-assessment: een vragenlijst aan de hand waarvan een manager kan vaststellen of de statistische processen aan de normen en afspraken voldoen die gelden binnen het CBS.  Jouw taak is om het proces rond het self-assessment in kaart te brengen en aan de hand van een prototype te laten zien waar automatisering mogelijk is die efficiencywinst kan opleveren. De gedachte is om in een database de resultaten van het self-assessment op te slaan. Jouw werk zal vooral bestaan uit de volgende activiteiten:

  • Het maken van een globale procesbeschrijving van het huidige proces rond het self-assessment (wie doet wat wanneer en hoe).
  • In kaart brengen waar automatisering mogelijk is en aan de hand daarvan:
  • Het ontwerpen en bouwen van een prototype inclusief een globale beschrijving van de nieuwe input- en outputprocessen. Het prototype bevat de self-assessments en het is mogelijk om vanuit het prototype informatie over deze self-assessments te genereren. Zo mogelijk komt meta-informatie uit andere systemen.

Wie zoeken wij

  • Je volgt een hbo-opleiding met vakgebied informatica of vergelijkbaar en je weet wat je tijdens je stage wilt leren;
  • Je hebt plezier in het in kaart brengen van onbeschreven terrein; 
  • Je heb kennis van procesontwerp, systeemanalyse en systeembouw;
  • Je durft initiatief te nemen en stapt gemakkelijk op anderen af;
  • Je bent zelfstandig, goed in organiseren en communicatief vaardig;
  • Je bent positief ingesteld en hebt met een open houding.

Wat bieden wij

De stageplek is beschikbaar vanaf januari 2021 tot zomer 2021, een andere start- en/of einddatum is in overleg bespreekbaar.
Bij een stageduur van meer dan één maand krijg je €628,- stagevergoeding bruto per maand. 
Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten

Meer weten? Neem contact op met Fred Wentink (hoofd EBS) (06) 2490 9657 voor meer informatie.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in. 
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Bouw van een prototype voor self-assessments ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren