Applicatiebouwer regionale statistieken

Maak Nederland datagedrevener met een applicatie zodat iedereen een eigen regionale statistiektabel samen kan stellen.

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
ICT
Dienstverband:
Stage-overeenkomst ( Stageduur is van: 1 september 2020 - 1 februari 2021)
Uur per week:
32 - 40
Salaris:
Bij een stageduur van meer dan één maand krijg je een stagevergoeding van € 628,= . Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.
Deadline:
11 Aug 2020

Waar kom je te werken

Bij de afdeling Regio en Ruimte.

Wat ga je doen

Binnen het team van Regio en Ruimte ontwikkel je, samen met de Statline redactie, een applicatie om de vele tabellen van het CBS op laagregionaal niveau (dat wil zeggen op gemeente, wijk en buurt niveau) met elkaar te combineren. Je legt verbindingen tussen tabellen, wat maakt dat informatie gemakkelijker gevonden wordt en wat mensen helpt in het verkrijgen van een volledig beeld (van een bepaald fenomeen in een bepaalde gemeente/wijk/buurt). Zo kun je Nederlandse gemeentes, provincies en overige overheidsinstellingen helpen om effectiever beleid te maken en toe te passen op wijk- en buurtniveau, zodat de inwoners beter geholpen kunnen worden en het land beter bestuurd kan worden.

Wie zoeken wij

Je volgt een HBO –opleiding met vakgebied ICT / Statistisch en beheerst o.a. Python.

Wat bieden wij

Bij een stageduur van meer dan één maand krijg je een stagevergoeding van € 628,= . Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Een stageduur van: 1 september 2020 t/m 1 februari 2021.

Meer weten

Meer weten?

Neem contact op met Jessica Jacobs (Statistisch Onderzoeker) 070-337 4882 of JMC.Jacobs@cbs.nll voor meer informatie.

Reacties

Je reactie op de vacature Applicatiebouwer regionale statistieken ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren