Analyserapporten en dashboards voor de macro-economische statistieken van Nederland.

De uitdaging is grote hoeveelheden cijfers inzichtelijk maken en daardoor bijdragen aan de kwaliteit van de macro-economische statistieken van Nederland.

Over het CBS
In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO, WO
Categorie:
Overig
Dienstverband:
Stage overeenkomst
Uur per week:
40
Salaris:
Bij een stageduur van meer dan één maand krijg je een stagevergoeding van €628,=- per maand.
Deadline:
29 Jan 2021

Waar kom je te werken

Je werkt met een team van ongeveer 20 collega's. 

Binnen de sector ENR worden de nationale rekeningen samengesteld. De nationale rekeningen vormen de officiële overzichtsstatistiek van de nationale economie. Het nationaal inkomen, de economische groei, het overheidstekort en het beschikbaar inkomen van huishoudens zijn enkele belangrijke macro-economische indicatoren die aan de hand van de nationale rekeningen worden vastgesteld. 

De sector ENR levert beleidsoverzichten voor:  

  • Centraal Planbureau, 
  • De Nederlandsche Bank en 
  • verschillende ministeries. 
  • De Europese Centrale Bank, 
  • Eurostat en 
  • de OECD. 

Ook is de sector ENR verantwoordelijk voor de conjunctuurberichtgeving van het CBS. 

Daarnaast wordt in de sector ook informatie samengesteld over de relatie tussen milieu en economie, toerisme, duurzaamheid en productiviteit. 

De sector ENR is nationaal en internationaal sterk actief. 

In dit team wordt de economie beschreven voor sectoren; financiële instellingen, niet-financiële instellingen, overheid, huishoudens en instellingen zonder winstoogmerk ten behoeve van huishoudens.

Wat ga je doen

Een stage-opdracht voor iemand die rapporten ontwikkeld in R, waarin diverse analyses over macro-economische ontwikkelingen en bijstellingen bij elkaar gebracht worden. 

Binnen de sectorrekeningen worden de niveaus en ontwikkelingen van inkomens, bestedingen, bezittingen en schulden in Nederland in kaart gebracht. 

Voor de processen is het essentieel dat er in alle fasen heldere analyses beschikbaar zijn. Deze analyses geven overzichten van bijvoorbeeld de uitkomsten van deelprocessen of van de bijstellingen ten opzichte van eerdere versies van dezelfde statistiek.

Jouw taak is het bijeenbrengen van deze analyses in heldere, geautomatiseerde rapporten. 

De vormgeving van deze rapporten bepaal je samen met de specialisten van de sectorrekeningen.

Wie zoeken wij

Je volgt een hbo- of wo –opleiding met vakgebied informatica.

Wat bieden wij

Bij een stageduur van meer dan één maand krijg je een stagevergoeding van €628,=- per maand.
Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Meer weten

Meer weten?
Neem contact op met Dirk van den Bergen (070-3374687) of Melanie Koymans (070-3374336) voor meer informatie.

Stageduur: 6 maanden

Reacties

Je reactie op de vacature Analyserapporten en dashboards voor de macro-economische statistieken van Nederland. ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren