'Continu op zoek naar vernieuwing voor de snel veranderende wereld van morgen'

Reinoud, hoofd Methodologie
Uiting CBS Arbeidsmarktcampagne Werken bij het CBS! Ben jij er klaar voor? 2021 met CBS'ers in de hoofdrol, Reinoud
© Sjoerd van der Hucht
Ik mag wel zeggen dat innovatie een passie van mij is. Op het water en in mijn werk. Ik ben hoofd van het Team Methodologie in Den Haag. We ontwikkelen methodologie om als CBS nog betere statistieken te kunnen maken.
En dat doe ik met, naar eigen zeggen, het slimste team van Nederland! Iedereen heeft een academische opleiding, de meesten zijn gepromoveerd, en er werken zelfs 4 hoogleraren. Big Brains om Big Data te beteugelen zeg maar.

Vernieuwing

Het CBS levert de betrouwbare statistieken van vandaag en is continu op zoek naar vernieuwing voor de snel veranderende wereld van morgen. Nieuwe (big) data bronnen en technieken zoals AI en Machine Learning worden bij ons volop verkend. Niet als wetenschappelijk doel op zich, maar om nog betere en relevantere output uit de data te halen. Voor mij persoonlijk gaat dat veel verder dan alleen cijfers. Hoe maak je statistieken inzichtelijk en hoe presenteer je cijfers en analyses zo dat mensen daadwerkelijk meer inzicht krijgen en ze kunnen gebruiken. Dat vind ik enorm interessant, de psychologische kant van statistiek dus.

Professionaliteit

Het mooie aan werken bij het CBS is de ongelofelijke passie en motivatie van de mensen en de hoge mate van professionaliteit en persoonlijk leiderschap. Iedereen is super gemotiveerd. Dat spreekt mij heel erg aan. En het maatschappelijke belang van het werk staat voorop.

De zee op

In mijn vrije tijd surf ik. Hoe meer wind, hoe beter. Daar is het ik, mijn plank, de wind en de zee. Dan moet ik het helemaal zelf doen. Heerlijk!

Werken bij het CBS

Met ruim 2000 collega’s is het CBS een dynamische organisatie die volop in ontwikkeling is en waar altijd ruimte is voor nieuwe kennis en ideeën. Ben jij klaar voor een functie bij het CBS? Bekijk onze vacatures en solliciteer.