Toegankelijkheidsverklaring www.cbs.nl

Deze toegankelijkheidsverklaring is opgesteld op 29-03-2016.

CBS wil zo snel mogelijk volledig voldoen aan de overheidsstandaard Web richtlijnen zie: www.digitoegankelijk.nl. Voldoen aan deze standaard maakt onze website onder andere gebruiksvriendelijker en beter toegankelijk voor verschillende doelgroepen.

Deze verklaring geldt voor de website(s):

  1. https://www.cbs.nl/ (hoofdwebsite)

Aanpak om de toegankelijkheid van onze website te bevorderen

Wij hebben de volgende maatregelen genomen om naleving van de Webrichtlijnen te bevorderen:

  • Geconverteerde content (content voor 5 april 2016) voldoet niet in alle gevallen aan de web richtlijnen. Via de infoservice kan met het CBS benaderen om content op een aangepaste wijze (mondeling) aangeleverd te krijgen.
  • CBS werkt aan een verbetering van content in pdf-vorm volgens de richtlijnen; bovendien streeft CBS naar een vervanging van pdf als contentdrager door nieuwe technieken als interactieve apps en online content op basis van html5. Die vormen zullen beter voldoen aan de richtlijnen
  • Overig: Door de aard van de content (statistische informatie) lenen bepaalde pagina's, grafieken en tabellen zich niet goed om met software de betekenis en structuur te bepalen. Dynamisch bepaalde tabellen, grafieken en kaarten zijn niet geautomatiseerd om te zetten naar een 'betekenisvolle volgorde'. De tabellen, grafieken en kaarten zijn voor iedereen toegankelijk, maar worden in de praktijk voornamelijk gebruikt door een specialistische doelgroepen (onderzoekers, datajournalisten e.d.).

Probleem met de toegankelijkheid van deze website?
Als u ondanks de maatregelen die wij al hebben genomen een toegankelijkheidsprobleem ervaart op onze website, laat het ons dan weten. Bekijk onze contactgegevens.