Illustratie

Voor het gebruik in banners, op omslagen en bij grafieken is een bibliotheek aan pictogrammen beschikbaar. De illustraties zijn gemaakt op basis van de 19 verschillende thema’s die CBS onderzoekt, maar mogen ook worden gebruikt bij andere onderwerpen.

illustraties

De pictogrammen zijn per thema ondergebracht in een lettertype. Deze set pictogrammen kan in de loop van de tijd worden aangevuld. Dit mag alleen gebeuren als dezelfde stijl wordt aangehouden, onder regie van de huisstijlmanager. Vermijd het gebruik van afwijkende iconen. Omdat de illustraties exclusief voor CBS zijn gemaakt, mogen ze door externen alleen worden gebruikt in opdrachten voor CBS.

Toepassing

De illustraties worden in banners gebruikt om een getal of percentage uit te lichten. Op een witte ondergrond heeft de illustratie de vergrijsde kleur die hoort bij de kleur van de banner. Op een gekleurde ondergrond is het pictogram meestal wit. Rond de illustratie zit een dikke rand in de kleur van de ondergrond waarop de banner rust.

Illustraties in grafieken

In speciale uitgaven kunnen illustraties bij grafieken in verschillende gradaties worden toegepast: van zeer illustratief tot een meer terughoudende vorm.