Gewrichtsaandoeningen

In de gezondheidsenquête wordt de volgende vraag gesteld: "Wilt u van de volgende langdurige ziekten en aandoeningen aangeven of u (of uw kind) die heeft of in de afgelopen 12 maanden heeft gehad?"
- Chronische gewrichtsontsteking, zoals ontstekingsreuma, chronische reuma, reumatoïde artritis?
- Ernstige of hardnekkige aandoening van de rug, inclusief hernia?
- Andere ernstige of hardnekkige aandoening van de nek of schouder?
- Andere ernstige of hardnekkige aandoening van de elleboog, pols of hand?
- Gewrichtsslijtage, artrose of slijtagereuma van heupen of knieën?

Chronische gewrichtsontsteking: percentage personen met de antwoordcategorie 'ja' op de vraag: Heeft of had u / uw kind in de afgelopen 12 maanden chronische gewrichtsontsteking, zoals ontstekingsreuma, chronische reuma, reumatoïde artritis?

Rugaandoening: percentage personen met de antwoordcategorie 'ja' op de vraag: Heeft of had u / uw kind in de afgelopen 12 maanden een ernstige of hardnekkige aandoening van de rug , inclusief hernia?

Aandoening van de nek of schouder: percentage personen met de antwoordcategorie 'ja' op de vraag: Heeft of had u/uw kind in de afgelopen 12 maanden een ernstige of hardnekkige aandoening van de nek of schouder?

Aandoening elleboog, pols of hand: percentage personen met de antwoordcategorie 'ja' op de vraag: Heeft of had u / uw kind in de afgelopen 12 maanden een ernstige of hardnekkige aandoening van de elleboog, pols of hand?

Gewrichtsslijtage van heupen of knieën: percentage personen, van 12 jaar of ouder, met de antwoordcategorie 'ja' op de vraag: Heeft of had u in de afgelopen 12 maanden gewrichtsslijtage, artrose of slijtagereuma van heupen of knieën?