Rijkswegen

Rijkswegen
De hier genoemde rijkswegen zijn:

A1 – autosnelweg die de oost-westroute vormt van Amsterdam via Amersfoort, Apeldoorn en Hengelo naar de grens met Duitsland bij De Lutte.

A2 en N2 – autosnelweg en autoweg die de noord-zuidroute vormt tussen Amsterdam en de grens met België bij Eijsden, via Utrecht, 's-Hertogenbosch, Eindhoven en Maastricht.

A4 – autosnelweg die een noord-zuidroute vormt vanuit Amsterdam naar de grens met België bij Ossendrecht. Deze weg heeft twee onderbrekingen: tussen Delft-Zuid en knooppunt Kethelplein en tussen knooppunt Benelux en de overgang vanaf de A29 bij Klaaswaal. Het wegvak vanaf Klaaswaal naar knooppunt Sabina is als A29 bewegwijzerd, maar is onderdeel van de A4.

A10 – autosnelweg rond Amsterdam. De A10 begint en eindigt bij het knooppunt Coenplein.

A12 – autosnelweg en vormt de oost-westroute vanaf Den Haag via Zoetermeer, Gouda, Utrecht en Arnhem naar de grens met Duitsland bij Beek in Gelderland

A13 – autosnelweg en rijksweg en loopt van knooppunt Ypenburg in Den Haag naar de Stadhoudersweg in Rotterdam.

A16 – autosnelweg en rijksweg die loopt van knooppunt Terbregseplein in Rotterdam via Dordrecht en Breda richting Antwerpen naar de Belgische grens bij Hazeldonk.

A27 – Rijksweg 27, ook wel A27 genoemd, is een autosnelweg en vormt de noord-zuidroute door het midden van het land en loopt vanaf Breda via Utrecht naar Almere.

A28 – rijksweg en autosnelweg en verbindt Utrecht met Groningen, via Amersfoort, Zwolle en Assen.

N33 – rijksweg van Assen via Veendam, Appingedam en Delfzijl naar de Eemshaven in Groningen.