Maatschappelijk vastgoed

Tot maatschappelijk vastgoed worden verblijfsobjecten gerekend met een bijeenkomsten-, gezondheids-, onderwijs-, of sportfunctie.

Bijeenkomstenfunctie: vastgoedobject voor samenkomst van personen voor kunst, cultuur, godsdienst, communicatie, kinderopvang, verstrekking van consumpties voor het gebruik ter plaatse, of het aanschouwen van sport. Bijvoorbeeld: congrescentrum, kerk, wijkgebouw, bioscoop, theater, casino, café, restaurant, kantine, tribune in een sportgebouw, discotheek, tentoonstellingsgebouw, museum, kinderdagverblijf.

Gezondheidszorgfunctie: medisch onderzoek, verpleging, verzorging of behandeling. Voorbeelden zijn ruimten voor de behandeling of verpleging van patiënten in een ziekenhuis, een verzorgingstehuis, een verpleeghuis, een psychiatrische inrichting, een medisch centrum, een polikliniek en een praktijkruimte voor een huisarts, tandarts of fysiotherapeut.

Onderwijsfunctie: bestemd voor het geven van onderwijs. Bijvoorbeeld: klaslokalen in een schoolgebouw of een collegezaal van een universiteit.

Sportfunctie: voor het beoefenen van sport. Voorbeelden zijn een zwembad, gymnastieklokaal, sporthal, overdekte tennisbaan of ijsbaan, sauna en een fitnesscentrum.