Mike Ackermans gaat Communicatie- & Nieuwsfunctie CBS leiden

Mike Ackermans (1960) gaat per 1 september leiding geven aan de Communicatie- & Nieuwsfunctie van CBS. Ackermans krijgt als hoofdredacteur de taak de organisatie en producten van CBS op deze punten verder te professionaliseren en moderniseren, o.a. door beter gebruik te maken van nieuwe communicatievormen zoals sociale media, maar ook door de kwaliteit van de berichtgeving verder te vergroten. Hiernaast is het versterken van de samenwerking met de nieuwsmedia, die grootverbruiker zijn van CBS-data en -berichten, een speerpunt in zijn takenpakket.

Ackermans is ruim 25 jaar werkzaam in de media, als journalist, mediaproducent en uitgeefdirecteur. Hij was eerder hoofdredacteur van FEM Business en de regionale dagbladen van de Telegraaf Media Groep waaronder het Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad en de Gooi- en Eemlander. Hij werkte als journalist bij o.a. Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio, RTL Nieuws en de Volkskrant.

Directeur-Generaal dr. Tjark Tjin-A-Tsoi van CBS: ”Met Mike Ackermans haalt CBS een professional van topniveau binnen die een belangrijke bijdrage zal leveren aan de kwaliteit, objectiviteit, tijdigheid en toegankelijkheid van de informatievoorziening door CBS aan de samenleving”.

“De informatie- en nieuwsvoorziening aan consumenten en professionals is in razend tempo aan het veranderen”, aldus Mike Ackermans. “Dit weerspiegelt de enorme veranderingen in de Nederlandse samenleving. Nergens beschikt men over zoveel samenhangende en betrouwbare data over de staat van Nederland en de trends die daarin zichtbaar zijn als bij CBS. Het is een geweldig interessante uitdaging om CBS in dit veranderende speelveld een nog grotere positieve rol te laten spelen dan het nu al doet, door een goede, toepasselijke en feitelijke informatievoorziening wanneer dit nodig is. Voor mij een gedroomde omgeving om belangrijke feitelijke verhalen over Nederland te kunnen ontsluiten en vertellen."

Bij CBS werken ongeveer 2000 mensen in Den Haag, Heerlen en op Bonaire. CBS is opgericht op 9 januari 1899 en heeft tot taak het publiceren van betrouwbare en samenhangende statistische informatie die inspeelt op de behoefte van de samenleving. CBS is verantwoordelijk voor de productie van nationale (officiële) statistieken (sinds oktober 2010 inclusief de statistieken over Caribisch Nederland) én van Europese (communautaire) statistieken.