Omzet verhuizers ook in eerste kwartaal 2015 in de lift

De verhuizers hebben in het eerste kwartaal van 2015 bijna 6 procent meer omzet gedraaid dan in dezelfde periode een jaar eerder. Hiermee steeg de omzet voor het zesde kwartaal op rij. Het is sinds de economische crisis niet eerder voor gekomen dat er zoveel kwartalen achter elkaar sprake was van omzetgroei. Dit wordt mede ingegeven door de positieve ontwikkelingen op de huizenmarkt. Dit maakt CBS vandaag bekend in de Kwartaalmonitor transport.

Omzetontwikkeling verhuizers

Meer verkochte woningen

Sinds het begin van de malaise op de woningmarkt eind 2008, zijn er in een eerste kwartaal nog nooit zoveel huizen verkocht als in het eerste kwartaal van 2015. Het herstel in de woningmarkt hangt samen met de lichte groei van de economie en het gestegen consumentenvertrouwen. Ook de historisch lage rente op hypotheken maakt het voor meer mensen aantrekkelijker om een huis te kopen.

Aantal verkochte woningen

Meer mensen verhuizen

Het aantal mensen dat binnen Nederland verhuisde lag in het eerste kwartaal ruim 4 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Ongeveer anderhalf jaar geleden is deze stijgende trend ingezet. Dit hangt niet alleen samen met de groei van de verkochte woningen. Er komen ook meer eenpersoonshuishoudens bij en jongeren trekken het huis uit om te gaan studeren.

Aantal verhuisde personen

Bron: Kwartaalmomitor Transport