Groningen wint ConjunctuurBekerStrijd

Leerlingen van het CSG Augustinus in Groningen hebben dit jaar de ConjunctuurBekerStrijd van het CBS gewonnen. Klas Havo-5c voorspelde de economie het beste en ontving hiervoor vandaag de 1e prijs.

Het CBS organiseert sinds drie jaar de ConjunctuurBekerStrijd voor bovenbouw havo- en vwo-klassen. In deze wedstrijd voorspellen leerlingen de economie aan de hand van tien indicatoren, zoals de werkloosheid, de economische groei en de huizenprijzen. Klas Havo-5c van het CSG Augustinus uit Groningen deed, onder leiding van docente Heidi Westerhuis, de beste voorspelling. De klas is tijdens de economieles verrast met prijzen en taart én een gastcollege van de hoofdeconoom van het CBS Peter Hein van Mulligen.

In totaal stuurden 162 havo- en vwo-klassen afgelopen september een voorspelling in voor de ConjunctuurBekerStrijd. De top drie beste zijn:

1. Klas Havo-5c van het CSG Augustinus uit Groningen
2. Klas Havo-5 van ID College uit Zoetermeer
3. Klas HA5 EC-E van ISW Hoogeland uit Naaldwijk

De complete uitslag en meer informatie over de ConjunctuurBekerStrijd staat op CBS in de Klas. Docenten kunnen hun klas(sen) vanaf 15 mei 2015 inschrijven voor de ConjunctuurBekerStrijd van 2015/’16.

Winnaars ConjunctuurBekerStrijd 2014/2015