CBS geeft de 'Stand van het land' op Big Improvement Day

Op de achtste editie van de Big Improvement Day, op de derde dinsdag van januari, presenteert CBS een samenhangend beeld van de situatie in Nederland op basis van CBS-cijfers en toegespitst op het thema vertrouwen. Hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen en hoofddemograaf Jan Latten presenteren samen de ‘Stand van het land’ waarbij ze economische en sociaal-demografische trends in kaart brengen.

De Big Improvement Day (BID) is een initiatief van communicatie adviesbureau Winkelman Van Hessen en inmiddels hét evenement waarbij huidige en toekomstige beslissers van de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven samenkomen. Het komt voort uit de behoefte BV Nederland op de kaart te zetten, een positief geluid te laten horen en samen te werken op het gebied van duurzaamheid, ondernemerschap, educatie en leiderschap.

CBS publiceert dagelijks feitelijk en actueel nieuws over economie en maatschappij. Daardoor speelt CBS al meer dan honderd jaar een onmisbare rol in de voorbereiding van beleid en in maatschappelijke discussies. Door gebruik te maken van innovatieve ICT-toepassingen, continue aandacht voor procesverbetering en door klantgericht te opereren, is CBS nationaal en internationaal toonaangevend.

De Big improvement Day 2015  wordt gehouden op 20 januari van 09:00 tot 20:00 uur in het AFAS Circustheater in Den Haag. De ‘stand van het land’  door CBS begint om 09:55 uur. Vertegenwoordigers van de media kunnen zich aanmelden via de mediaroom op www.bigimprovementday.nl.