Bestaande koopwoningen opnieuw duurder dan jaar eerder

© ANP

Bestaande koopwoningen waren in mei 1,4 procent duurder dan in mei 2013. Een maand eerder werd de eerste prijsstijging in 5 jaar genoteerd. Toen lagen de prijzen gemiddeld  0,1 procent hoger dan een jaar eerder. De prijzen van bestaande koopwoningen liggen nu al ruim een jaar op ongeveer hetzelfde niveau. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Prijzen van bestaande koopwoningen

Prijzen van bestaande koopwoningen
Het gemiddeld prijsniveau van bestaande koopwoningen is al ruim een jaar vrijwel stabiel en ligt ongeveer even hoog als in begin 2003. Ten opzichte van augustus 2008, toen de huizenprijzen een piek bereikten, bedraagt de prijsdaling 20 procent. De verkopen van bestaande koopwoningen trekken verder aan. In de eerste vijf maanden van 2014 wisselden 51 709 woningen van eigenaar, ruim 36 procent meer dan een jaar eerder.

Prijsindex bestaande koopwoningen

Prijsindex bestaande koopwoningen
Meer cijfers staan op de themapagina Prijzen.

De animatie huizenmarkt in beeld toont de regionale ontwikkeling van de verkoopprijzen en transacties van bestaande koopwoningen.

Voor meer conjunctuurinformatie zie: conjunctuurbericht.