Bestaande koopwoningen in maart 2,1 procent goedkoper dan jaar eerder

© ANP

Bestaande koopwoningen waren in maart 2,1 procent goedkoper dan in maart 2013. De prijsdaling ten opzichte van een jaar eerder is groter dan in februari, toen bestaande koopwoningen 1,7 procent goedkoper waren dan een jaar eerder. Hoewel de prijzen van bestaande koopwoningen nog steeds lager zijn dan een jaar eerder, is het niveau van de prijzen de afgelopen 9 maanden weinig veranderd. De index van het CBS en het Kadaster geeft de prijsontwikkeling weer van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland.

Prijzen van bestaande koopwoningen

Prijzen van bestaande koopwoningen
In maart 2014 lagen de prijzen op ongeveer hetzelfde niveau als in november 2002. Ten opzichte van augustus 2008, toen de huizenprijzen een piek bereikten, bedroeg de prijsdaling 20,5 procent.

In de eerste drie maanden van 2014 wisselden 28 963 woningen van eigenaar, ruim 25 procent meer dan een jaar eerder. Meer kwartaalcijfers over de koopwoningen zijn te vinden in het artikel ‘Prijzen koopwoningen in Amsterdam en Den Haag gestegen‘.

Prijsindex bestaande koopwoningen

Prijsindex bestaande koopwoningen
Meer cijfers staan op de themapagina Prijzen.

De animatie huizenmarkt in beeld toont de regionale ontwikkeling van de verkoopprijzen en transacties van bestaande koopwoningen.

Voor meer conjunctuurinformatie zie: conjunctuurbericht.