Bedrijven investeren meer

© ANP

In februari 2014 was het volume van de bedrijfsinvesteringen in materiële vaste activa 9,2 procent groter dan in februari 2013. De groei van de bedrijfsinvesteringen is hoger dan in januari toen bedrijven 7,6 procent meer investeerden dan een jaar eerder. Al vijf maanden op rij zijn de investeringen hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder.

De stijging in februari is vooral toe te schrijven aan de investeringen in de burgerlijke en utiliteitsbouw en in machines. In deze materiële activa investeerden bedrijven flink meer dan in februari 2013.

De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Februari 2014 heeft echter evenveel werkdagen als februari 2013.

Bedrijfsinvesteringen in materiële vaste activa (volume)

Bedrijfsinvesteringen in materiële vaste activa (volume)

De Investeringsradar laat aan de hand van zes indicatoren zien of de omstandigheden voor de Nederlandse investeringen gunstiger of minder gunstig zijn geworden. Volgens de Investeringsradar van april 2014 zijn de omstandigheden voor de investeringen iets verbeterd.

Meer cijfers staan op de themapagina Bedrijven.

Voor meer conjunctuurinformatie zie: conjunctuurbericht.