Stemming producenten verbeterd

© ANP

De stemming van de ondernemers in de industrie is in maart verbeterd. Het producentenvertrouwen kwam uit op 1,1. De indicator bereikte de hoogste stand sinds de zomer van 2011.

Het producentenvertrouwen is samengesteld uit drie deelindicatoren: het oordeel over de orderpositie, het oordeel over de voorraden gereed product en de verwachte productie in de komende drie maanden. De ondernemers waren minder somber over hun orders dan in februari. Verder waren ze positiever over de verwachte bedrijvigheid en de voorraden gereed product.

Producentenvertrouwen industrie

Producentenvertrouwen industrie

De ondernemers in de industrie waren voor de derde achtereenvolgende maand minder negatief over de verwachte personeelssterkte in hun branche. In maart verwachtte 16,4 procent van hen dat de personeelssterkte in de komende drie maanden zal afnemen, terwijl 10,6 procent rekende op een toename. Het saldo van positieve en negatieve antwoorden kwam uit op -5,7. Drie maanden eerder, in december 2013, was dit nog -14,8.

Verwachte personeelssterkte komende drie maanden

Verwachte personeelssterkte komende drie maanden

Branchegegevens over het producentenvertrouwen in de industrie zijn opgenomen in de Industriemonitor op de CBS-website.

Meer cijfers staan op de themapagina Industrie en energie.

Voor meer conjunctuurinformatie zie: conjunctuurbericht.