Inflatie daalt verder

Over dit onderwerp zijn nieuwere cijfers beschikbaar. Bekijk de laatste cijfers.
  • Inflatie in februari 1,1 procent
  • Benzine en voedingsmiddelen verlagen inflatie
  • Nederlandse inflatie nu lager dan in eurozone

De inflatie is in februari 2014 verder gedaald naar 1,1 procent. In januari waren de prijzen voor consumenten gemiddeld nog 1,4 procent hoger dan een jaar eerder. Voor de tweede opeenvolgende maand daalt de inflatie met 0,3 procentpunt. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

De daling van de inflatie kwam vooral doordat benzine goedkoper was dan een jaar eerder. De prijsontwikkeling van voedingsmiddelen had ook een verlagend effect op de inflatie. Vooral verse groenten en vers fruit waren goedkoper dan in februari 2013.

De Nederlandse inflatie volgens de Europees geharmoniseerde methode (HICP) is in februari gedaald naar 0,4 procent. Volgens Eurostat komt de inflatie in de eurozone in februari uit op 0,8 procent. De Nederlandse inflatie komt daarmee voor het eerst sinds september 2012 weer onder het gemiddelde in de eurozone.

De PDF bevat het volledige persbericht inclusief tabellen en grafieken.