Bestaande koopwoningen iets goedkoper dan jaar eerder

© ANP

Bestaande koopwoningen waren in januari 0,5 procent goedkoper dan in januari 2013. De prijsdaling ten opzichte van een jaar eerder is een stuk kleiner dan in de voorgaande maand, toen de daling 3,8 procent bedroeg. Hoewel de bestaande koopwoningen nog iets goedkoper waren dan een jaar eerder, is het prijsniveau in de afgelopen 7 maanden nagenoeg stabiel gebleven. De index van het CBS en het Kadaster geeft de prijsontwikkeling weer van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland.

Prijzen van bestaande koopwoningen

Prijzen van bestaande koopwoningen 
De prijzen lagen in januari 2014 op hetzelfde niveau als elf jaar geleden. Ten opzichte van augustus 2008, toen de huizenprijzen een piek bereikten, bedraagt de prijsdaling 20,3 procent.

In januari 2014 wisselden 8 905 woningen van eigenaar. Dat is een stijging van 42,3 procent in vergelijking met een jaar eerder. Sinds 1 januari 2013 zijn de hypotheekregels veranderd. Hierdoor was het aantal transacties in januari 2013 relatief laag.

Prijsindex bestaande koopwoningen

Prijsindex bestaande koopwoningen

Revisie Prijsindex Bestaande Koopwoningen (PBK) vanaf januari 2014.

Meer cijfers staan op de themapagina Prijzen.

De animatie huizenmarkt in beeld toont de regionale ontwikkeling van de verkoopprijzen en transacties van bestaande koopwoningen.

Voor meer conjunctuurinformatie zie: conjunctuurbericht.