Prijzen bestaande koopwoningen in december bijna 4 procent lager dan jaar eerder

Bestaande koopwoningen waren in december 3,7 procent goedkoper dan in december 2012. De prijsdaling ten opzichte van een jaar eerder is kleiner dan in de voorgaande maand, toen bestaande koopwoningen 4,7 procent goedkoper waren. Hoewel de bestaande koopwoningen in 2013 nog goedkoper waren dan een jaar eerder, is het prijsniveau in het afgelopen halfjaar nagenoeg stabiel gebleven. De index van het CBS en het Kadaster geeft de prijsontwikkeling weer van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland.

Prijzen van bestaande koopwoningen

Prijzen van bestaande koopwoningen 
De prijzen lagen in december 2013 op hetzelfde niveau als begin 2003. Ten opzichte van augustus 2008, toen de huizenprijzen een piek bereikten, bedraagt de prijsdaling 20,1 procent.

In 2013 zijn 110 094 woningen van eigenaar gewisseld. Dat is een daling van 6,1 procent in vergelijking met een jaar eerder. Meer informatie over de huizenprijzen in 2013 is te lezen in het artikel ‘Prijzen bestaande koopwoningen in heel 2013 met ruim 6 procent gedaald’.

Prijsindex bestaande koopwoningen

Prijsindex bestaande koopwoningen
Meer cijfers staan op de themapagina Prijzen.

De animatie huizenmarkt in beeld toont de regionale ontwikkeling van de verkoopprijzen en transacties van bestaande koopwoningen.

Voor meer conjunctuurinformatie zie: conjunctuurbericht.