Lichte krimp export

Het volume van de uitvoer van goederen was in oktober 0,4 procent kleiner dan een jaar eerder. In september was er een krimp met 0,8 procent. Het volume van de invoer nam in oktober met 0,2 procent af na  een groei van 1,5 procent in september. De volumecijfers zijn gecorrigeerd voor werkdageffecten.

De waarde van de goederenuitvoer kwam uit op 37,5 miljard euro, 3,1 procent minder dan een jaar eerder. De invoerwaarde kromp met 3,2 procent tot 33,8 miljard euro. Het handelsoverschot bedroeg 3,8 miljard euro.

De in- en uitvoerprijzen lagen in oktober, net als in de zeven voorgaande maanden, op een lager niveau dan een jaar eerder. De uitvoerprijzen waren 2,7 procent lager, de invoerprijzen 3,0 procent. De ruilvoet van de buitenlandse goederenhandel is daarmee ten opzichte van oktober 2012 iets verbeterd.

Volgens de Exportradar was het beeld voor de export in december een fractie gunstiger dan een maand eerder.

De in dit bericht gepubliceerde cijfers zijn bijgesteld ten opzichte van het eerder gepubliceerde bericht over de internationale handel van 13 december 2013. De bijstellingen zijn een gevolg van nieuwe en meer uitgebreide informatie.

Uitvoer goederen (werkdaggecorrigeerd volume)

Uitvoer goederen (werkdaggecorrigeerd volume)

Meer cijfers staan op de themapagina Internationale handel.

Voor meer conjunctuurinformatie zie: conjunctuurbericht.