Lichte groei export

Het volume van de uitvoer van goederen was in oktober 0,6 procent groter dan een jaar eerder. In september was er een kleine krimp. Het volume van de invoer nam in oktober met 0,4 procent af na  een lichte groei in september. De volumecijfers zijn gecorrigeerd voor werkdageffecten.

De waarde van de goederenuitvoer kwam uit op 37,9 miljard euro, 2,1 procent minder dan een jaar eerder. De invoerwaarde kromp met 3,4 procent tot 33,7 miljard euro. Het handelsoverschot bedroeg 4,2 miljard euro. Dat is 0,4 miljard euro meer dan in oktober 2012.

De in- en uitvoerprijzen lagen in oktober, net als in de zeven voorgaande  maanden, op een lager niveau dan een jaar eerder. De uitvoerprijzen waren 2,7 procent lager, de invoerprijzen 3,0 procent. De ruilvoet van de buitenlandse goederenhandel is daarmee ten opzichte van oktober 2012 iets verbeterd.

Volgens de Exportradar was het beeld voor de export in december een fractie gunstiger dan een maand eerder.

Uitvoer goederen (werkdaggecorrigeerd volume)

Uitvoer goederen (werkdaggecorrigeerd volume)

Meer cijfers staan op de themapagina Internationale handel.

Voor meer conjunctuurinformatie zie: conjunctuurbericht.