Inflatie daalt naar 2,8 procent

  • Inflatie daalt van 3,1 naar 2,8 procent
  • Daling door benzine, kleding en buitenlandse vakanties
  • Inflatie eurozone gedaald naar 1,3 procent

De inflatie is in augustus gedaald naar 2,8 procent. In juli waren de prijzen voor consumenten nog 3,1 procent hoger dan een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

De inflatie daalde vooral door de prijsontwikkeling van benzine. In augustus was een liter benzine bijna 2 cent goedkoper dan in augustus 2012. De prijsontwikkeling van kleding en pakketreizen naar het buitenland had ook een drukkend effect op de inflatie.

De Nederlandse inflatie volgens de geharmoniseerde consumentenprijsindex (HICP) is gedaald van 3,1 procent in juli naar 2,8 procent in augustus. In de eurozone daalde de inflatie in augustus naar 1,3 procent. Dit is 0,3 procentpunt lager dan in juli.

De PDF bevat het volledige persbericht inclusief tabellen en grafieken.

Downloads