Bescheiden omzetgroei horeca

  • Omzet restaurants en hotels meest gestegen
  • Forse omzet- en volumedalingcafés

In het tweede kwartaal van 2013 heeft de horeca 0,6 procent meer omzet behaald dan een jaar eerder. De omzetdaling in het eerste kwartaal van dit jaar is niet doorgezet. De prijzen stegen met 1,8 procent, het volume daalde met 1,3 procent. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Binnen de horeca boekten restaurants de grootste omzetgroei. De omzet was 3,4 procent hoger dan een jaar eerder. De prijzen stegen met 1,8 procent en het volume met 1,6 procent. In vergelijking met vorig jaar zorgde vooral juni voor een omzetgroei bij restaurants.
De omzet van hotels nam na twee kwartalen van krimp weer toe. In het tweede kwartaal steeg de omzet met ruim 2 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Cafés kampten voor het vijfde achtereenvolgende kwartaal met een omzetdaling. De omzet was in het tweede kwartaal 6,4 procent lager dan een jaar eerder, het volume daalde met bijna 10 procent. Consumpties in cafés waren, mede door belastingverhogingen, gemiddeld 3,7 procent duurder dan een jaar eerder.

De PDF bevat het volledige persbericht inclusief tabellen en grafieken.

Downloads