Ruilvoet iets verbeterd

De ruilvoet van het goederenverkeer met het buitenland is in mei 2013 iets verbeterd ten opzichte van mei 2012. De prijzen van geëxporteerde goederen waren 1,7 procent lager dan een jaar eerder en de prijzen van geïmporteerde goederen 2,0 procent. Mei is de vierde maand op rij waarin er sprake is van een ruilvoetverbetering.

In mei waren de in- en uitvoerprijzen van delfstoffen, aardolieproducten, basismetaal en metaalproducten een stuk lager dan in mei 2012. De prijzen van voedings- en genotmiddelen waren daarentegen hoger dan een jaar eerder.

Ruilvoet

Ruilvoet

Meer cijfers staan op themapagina Internationale Handel.

Meer informatie over de ruilvoet is te vinden in het artikel “Ruilvoetontwikkeling goederenhandel buitenland”.

Voor meer conjunctuurinformatie zie: conjunctuurbericht.