Omzet detailhandel lager

Bedrijven in de detailhandel hebben in mei 0,6 procent minder omgezet dan in mei 2012. De verkochte producten waren 2,5 procent duurder, terwijl het omzetvolume 3,0 procent kleiner was. De samenstelling van de koopdagen was in mei 2013 anders dan in mei 2012. Het positieve effect hiervan op de omzet wordt geraamd op bijna 2 procent.

De omzet van winkels in voedings- en genotmiddelen was 5,0 procent hoger dan in mei 2012. Winkeliers in deze sector rekenden 4,3 procent meer voor hun producten. Het volume van de omzet was 0,7 procent groter dan een jaar eerder.

Winkeliers in de non-foodsector behaalden in mei 3,5 procent minder omzet dan een jaar eerder. Hun prijzen stegen gemiddeld met 1,7 procent. Het omzetvolume van de winkels in de non-foodsector kromp met 5,1 procent. Alle branches behaalden minder omzet, maar winkels in consumentenelektronica en de doe-het-zelfzaken leden de grootste verliezen.

Postorderbedrijven en internetwinkels realiseerden net als in voorgaande maanden een forse omzetstijging. Hun omzet was 11,1 procent hoger dan in mei 2012.

Omzet detailhandel

Omzet detailhandel

Meer cijfers staan op de themapagina Handel en Horeca.

Voor meer conjunctuurinformatie zie: conjunctuurbericht.