Detailhandel zet minder om

De omzet van de detailhandel was in april 0,4 procent lager dan een jaar eerder. De verkochte artikelen waren 2,1 procent duurder, terwijl het omzetvolume 2,5 procent kleiner was. De samenstelling van de koop- en feestdagen was in april 2013 anders dan in april 2012. Het opwaartse effect hiervan op de omzet wordt geraamd op ongeveer 1 procent.

Winkels in voedingsmiddelen zetten 1,0 procent meer om dan een jaar eerder. De omzet van de winkels in de non-foodsector was daarentegen 1,1 procent lager dan in april 2012. Binnen de non-foodbranche liep de omzetontwikkeling sterk uiteen. Textielsupermarkten realiseerden fors meer omzet. Ook de omzet van kledingwinkels en drogisterijen was hoger dan in april 2012. Winkels in consumentenelektronica, doe-het-zelfzaken, winkels in huishoudelijke artikelen en winkels in woninginrichting verloren omzet.

De omzet van de postorderbedrijven en internetwinkels was in april 13,1 procent hoger dan een jaar eerder .

De in dit bericht gepubliceerde cijfers zijn bijgesteld ten opzichte van het op 13 juni 2013 gepubliceerde bericht over de detailhandel. De cijfers zijn bijgesteld op grond van de meest recente gegevens.

Omzet detailhandel

Omzet detailhandel

Meer cijfers staan op de themapagina Handel en Horeca.

Voor meer conjunctuurinformatie zie: conjunctuurbericht.