Ruilvoet opnieuw verbeterd

De ruilvoet van het goederenverkeer met het buitenland is in april 2013 verbeterd ten opzichte van april 2012. De prijzen van geëxporteerde goederen waren 1,9 procent lager dan een jaar eerder en de prijzen van geïmporteerde goederen 3,2 procent. April is de vierde maand op rij waarin er sprake is van een ruilvoetverbetering.

In april waren de in- en uitvoerprijzen van delfstoffen, aardolieproducten, basismetaal en metaalproducten een stuk lager dan in april 2013. De prijzen van voedings- en genotmiddelen waren daarentegen hoger dan een jaar eerder.

Ruilvoet

Ruilvoet

Meer cijfers staan op themapagina Internationale Handel.

Meer informatie over de ruilvoet is te vinden in het artikel “Ruilvoetontwikkeling goederenhandel buitenland”.

Voor meer conjunctuurinformatie zie: conjunctuurbericht.