Producten industrie goedkoper

De afzetprijzen van de Nederlandse industrie waren in april 2,2 procent lager dan in april 2012. In maart rekenden fabrikanten in de industrie 0,9 procent minder voor hun producten dan een jaar eerder. De prijsdaling in beide maanden is vooral toe te schrijven aan de aardolieverwerkende industrie.

Afzetprijzen industrie

Afzetprijzen industrie

Producten van de aardolieverwerkende industrie waren in april 13,2 procent goedkoper dan in april 2012. Ook de prijzen van de basismetaalindustrie (4,2 procent) en de chemische industrie (4,1 procent) waren lager. Voedingsmiddelen, dranken en tabak waren daarentegen 4,0 procent duurder.

Index afzetprijzen industrie

Index afzetprijzen industrie

Ten opzichte van maart daalden de afzetprijzen van de industrie in april met 1,4 procent. De prijsdaling op de buitenlandse markt was iets groter dan die op de binnenlandse markt.

Meer cijfers staan op de themapagina Prijzen.

Voor meer conjunctuurinformatie zie: conjunctuurbericht.