Ruilvoet fractie verslechterd

De ruilvoet van het goederenverkeer met het buitenland is in februari 2013 een fractie verslechterd ten opzichte van februari 2012. De prijzen van geëxporteerde goederen waren even hoog als een jaar eerder en de prijzen van geïmporteerde goederen stegen met 0,2 procent. In januari was de ruilvoet onveranderd ten opzichte van een jaar eerder.

In februari waren zowel de in- als de uitvoerprijzen van voedingsmiddelen een stuk hoger dan een jaar eerder. Basismetaal en metaalproducten waren daarentegen goedkoper dan in februari 2012. De prijzen van andere goederen veranderden in mindere mate.

Ruilvoet

Ruilvoet

Meer cijfers staan op themapagina Internationale Handel.

Meer informatie over de ruilvoet is te vinden in het artikel “Ruilvoetontwikkeling goederenhandel buitenland”.

Voor meer conjunctuurinformatie zie: conjunctuurbericht.