Detailhandel zet minder om

De omzet van de detailhandel was in februari bijna 5 procent lager dan in februari 2012. De verkochte artikelen waren bijna 3 procent duurder, terwijl het volume ruim 7 procent kleiner was. De omzet is beïnvloed door de samenstelling van de koopdagen. Vorig jaar was een schrikkeljaar. Februari had in 2013 dan ook een koopdag minder dan in 2012. Het neerwaartse effect hiervan op de omzet wordt geraamd op bijna 4 procent.

Winkels in voedings- en genotmiddelen zetten ruim 1 procent minder om dan een jaar eerder. De prijzen waren bijna 4 procent hoger, het volume kromp met bijna 5 procent. De omzet van winkels in de non-foodsector was ruim 7 procent lager dan in februari 2012. Alle branches in de non-foodsector behaalden minder omzet, maar de afname was het grootst bij de doe-het-zelf-zaken, de textielsupermarkten en de winkels in consumentenelektronica.

De omzet van de postorderbedrijven en internetwinkels was in februari 1 procent hoger dan een jaar eerder .

Omzet detailhandel

Omzet detailhandel

Meer cijfers staan op de themapagina Handel en Horeca.

Voor meer conjunctuurinformatie zie: conjunctuurbericht.