Prijzen industrie fractie hoger dan een jaar eerder

De cijfers over de prijzen van de industrie gepubliceerd op 4 en 29 maart 2013 zijn gecorrigeerd. Meer informatie hierover in deze toelichting. De gecorrigeerde cijfers voor februari zijn terug te vinden in StatLine.

De afzetprijzen van de Nederlandse industrie waren in februari 0,3 procent hoger dan in februari 2012. In de laatste maanden is de prijsstijging gestaag kleiner geworden.

Afzetprijzen industrie

Afzetprijzen industrie

Voedingsmiddelen, dranken en tabak waren in februari bijna 5 procent duurder dan een jaar eerder. Hier staat tegenover dat de producten van de basismetaalindustrie, de papier- en grafische industrie en de aardolieverwerkende industrie goedkoper waren dan in februari 2012.

Index afzetprijzen industrie

Index afzetprijzen industrie

Ten opzichte van januari stegen de afzetprijzen van de industrie in februari met 0,9 procent. De prijsstijging op de buitenlandse markt (1,0 procent) was iets groter dan die op de binnenlandse (0,8 procent).

Meer cijfers staan op de themapagina Prijzen.

Voor meer conjunctuurinformatie zie: conjunctuurbericht.