Thorbecke VO uit Rotterdam wint ConjunctuurBekerStrijd

conunctuurbekerstrijd

Op maandag 11 maart 2013 is op het CBS in Den Haag de prijs uitgereikt van de ConjunctuurBekerStrijd 2012/’13. Dit is een wedstrijd waarbij economieklassen in bovenbouw havo en vwo met hun docent proberen om zo goed mogelijk de economie van Nederland te voorspellen. De leerlingen voorspelden verschillende economische indicatoren, zoals de economische groei, werkloosheid, huizenprijzen en inflatie.

Dit schooljaar organiseerde het CBS de ConjunctuurBekerStrijd voor de eerste keer op landelijke schaal. In deze editie hebben 91 klassen van havo en vwo onder leiding van hun economiedocent meegedaan. De beste drie klassen werden uitgenodigd voor de prijsuitreiking. Dit waren:

  1. Klas v6.econ4 van Het Thorbecke Voortgezet Onderwijs uit Rotterdam;
  2. Klas 55 Economie van Het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum;
  3. Klas De Damster Sterren van Het Eemsdeltacollege uit Appingedam.

Tijdens de bijeenkomst lichtte het CBS de 2012-standen van de indicatoren van de ConjunctuurBekerStrijd toe. Verder ging Winfried Baijens van BNN in op de manier waarop de media de economische cijfers in 2012 verspreidden.

In april start de inschrijving voor de ConjunctuurBekerStrijd 2013/’14. De voorspellingen dienen voor 1 oktober 2013 te worden ingeleverd. Meer informatie staat op de website van CBS in de Klas.