Ruilvoet verslechtert opnieuw

De ruilvoet van het goederenverkeer met het buitenland is in oktober 2012 verslechterd ten opzichte van september 2011. De prijzen van geëxporteerde goederen waren 2,2 procent hoger en die van geïmporteerde goederen 2,9 procent. Oktober is de negende maand op rij waarin de ruilvoet verslechterde ten opzichte van een jaar eerder. De verslechtering was groter dan in september.

Dat de geëxporteerde producten duurder waren dan een jaar eerder, komt vooral door hogere prijzen voor aardolieproducten. Ook de invoerprijzen van deze producten waren hoger dan een jaar eerder, net als die van aardolie.

Ruilvoet

Ruilvoet

Meer cijfers staan op themapagina Internationale Handel.

Meer informatie over de ruilvoet is te vinden in het artikel “Ruilvoetontwikkeling goederenhandel buitenland”.

Voor meer conjunctuurinformatie zie: conjunctuurbericht.