Omzet horeca hoger

  • Vooral meer omzet hotels, restaurants en cafetaria’s
  • Opnieuw grootste omzetstijging bij cafeteria’s
  • Omzet cafés blijft nagenoeg gelijk

In het eerste kwartaal van 2012 heeft de horeca 2,9 procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat is voor de helft te danken aan hogere prijzen en voor de helft aan een hoger volume. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Binnen de horeca boekten cafetaria’s, net als voorgaande kwartalen, de hoogste omzetgroei. De omzet nam met 5,3 procent toe in vergelijking met een jaar eerder. De prijzen stegen met 2,7 procent, het volume was 2,5 procent hoger. Ook hotels en restaurants realiseerden meer omzet in het eerste kwartaal. Bij restaurants was de toename van de omzet 3,7 procent. De prijzen in restaurants waren 2,3 procent hoger dan een jaar eerder. Het volume was 1,4 procent hoger.

Cafés deden het in het eerste kwartaal van 2012 slechter dan de overige horecabranches. Het volume daalde met 2 procent in vergelijking met een jaar eerder. De prijzen stegen in genoemde periode met 2,2 procent. Hierdoor behaalden zij een bescheiden omzetgroei van 0,2  procent.

De PDF bevat het volledige persbericht inclusief tabellen en grafieken.