CBS-Persprijs uitgereikt  aan Elisa Hermanides (FD) voor het  artikel "Hypotheek duur voor klant"

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft op 12 december, in het raadhuis van Hilversum, de CBS-Persprijs uitgereikt aan  Elisa Hermanides (Het Financieele Dagblad) voor het artikel “Hypotheek duur voor klant” 

De CBS-Persprijs is een initiatief van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het CBS produceert statistische informatie om een bijdrage te leveren aan de effectiviteit van maatschappelijke discussies over een breed scala van onderwerpen. Het CBS bekroont met de CBS-Persprijs de journalist die in 2010/2011 aansprekende onderwerpen heeft gepubliceerd waarbij gebruik is gemaakt van CBS informatie. De CBS-Persprijs bestaat uit een wisseltrofee en een geldbedrag van 2500 euro.

Directeur-generaal van het CBS Gosse van der Veen en jury-voorzitter Pieter Broertjes complimenteerden  Elisa Hermanides voor de manier waarop zij er in geslaagd is statistische informatie goed geanalyseerd en geïnterpreteerd te verwerken in een spraakmakend artikel. Het CBS is zich bewust van de rol die onafhankelijke en juiste berichtgeving speelt in onze samenleving. Media vervullen hierin een zeer belangrijke rol en daarom is het gebruik, de kwaliteit en de juiste toepassing van CBS informatie in journalistieke producties van groot belang. De CBS- Persprijs is een erkenning aan journalisten die in hun publicatie hieraan een bijdrage hebben geleverd.

De andere twee genomineerden artikelen voor de CBS-Persprijs waren Leonoor Kuijk, Karen Zandbergen en Bart Zuidervaart (Trouw) voor het artikel "Migrant: zegen of bedreiging” en Sheila Kamerman en Dick Wittenberg (NRC Handelsblad) voor het artikel Nederland zoals vijf miljoen mensen het nog kennen” Een eervolle vermelding was er voor Paul van der Cingel voor het boek “Internationale economie in het nieuws”.

Voor meer informatie: www.cbs.nl/persprijs