Stijging afzetprijzen industrie minder groot

De afzetprijzen van de industrie waren in oktober ruim 8 procent hoger dan in oktober 2010. Daarmee was de prijsstijging kleiner dan die in de voorgaande maanden. In augustus en september waren de prijzen bijna 10 procent hoger dan een jaar eerder.

Producten van de aardolieverwerkende industrie waren in oktober 24 procent duurder dan een jaar eerder. De afzetprijzen van de chemie en de voedingsmiddelenindustrie lagen respectievelijk 13 procent en 7 procent hoger dan in oktober 2010.

Vergeleken met september 2011 daalden de prijzen in oktober 2011 met 0,6 procent. De afzetprijzen op de binnenlandse markt daalden minder hard dan die op de buitenlandse markt.

Afzetprijzen industrie

Afzetprijzen industrie

Meer cijfers staan op de themapagina Prijzen.