Problemen met veiligheidscertificaten

Op dit moment zijn er bij de Overheid en dus ook bij het CBS problemen met zogenoemde veiligheidscertificaten. U kunt bij het aanleveren van gegevens aan het CBS een melding krijgen over een 'niet vertrouwd certificaat'. Het kan zijn dat naast de melding ook de toegang geblokkeerd is. Wij adviseren u echter geen verbinding tot stand te brengen indien u deze melding ontvangt.

De verwachting is dat eind deze week de problemen opgelost zijn Mocht u in de tussentijd een rappel voor (een van uw) opgave(n) krijgen, dan kunt u wachten met inzenden tot het certificaat-probleem is opgelost. Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Update 7-9-2011:
Het CBS heeft alle certificaten van Diginotar vervangen door certificaten van een andere leverancier. U kunt uw opgaven vanaf heden weer op de gebruikelijke wijze bij het CBS indienen.