Omzet horeca opnieuw fors hoger

  • Hotels, restaurants en cafetaria’s flink in de plus
  • Omzetgroei cafés blijft achter

In het tweede kwartaal van 2011 heeft de horeca 6,6 procent meer omzet behaald dan een jaar eerder. Dit is het tweede kwartaal op rij dat de omzet meer dan 6 procent steeg. De omzetgroei is vooral toe te schrijven aan het volume dat 3,7 procent hoger lag. De prijzen waren 2,7 procent hoger. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Hotels, restaurants en cafetaria’s behaalden in het tweede kwartaal fors meer omzet dan een jaar eerder. Gemiddeld steeg hun omzet met ruim 8 procent. Cafetaria’s realiseerden de hoogste omzetgroei. In vergelijking met het tweede kwartaal van 2010 nam de omzet toe met 9,4 procent. De prijzen stegen met 3,2 procent, het volume was 6 procent hoger dan een jaar eerder.

Met een omzetgroei van 2,3 procent deden cafés het beduidend minder dan de overige horecabranches. De groei is volledig toe te schrijven aan gestegen prijzen. Het volume kromp met 0,8 procent. In het eerste kwartaal van dit jaar was het volume nog bijna 2 procent hoger dan een jaar eerder.

De PDF bevat het volledige persbericht inclusief tabellen en grafieken.