Prijsstijging industrie opnieuw kleiner

Ondernemers in de industrie rekenden in juni 9 procent meer voor hun producten dan een jaar eerder. De toename was voor de derde achtereenvolgende maand kleiner dan in de voorafgaande maand.

De afzetprijzen van de aardolieverwerkende industrie waren in juni bijna 19 procent hoger dan een jaar eerder. In mei was er nog een toename van 24 procent. Producten van de chemie waren bijna 17 procent duurder dan in juni 2010. Fabrikanten in de voedingsmiddelenindustrie rekenden ruim 10 procent meer. Ook in deze branches was de toename minder groot dan in de voorgaande maand.

Vergeleken met een maand eerder daalden de prijzen voor de tweede maand op rij.  De afzetprijzen waren in juni 0,9 procent lager dan in mei. Daarbij was de daling van de afzetprijzen op de binnenlandse markt kleiner dan de daling van de afzetprijzen op de buitenlandse markt.

Afzetprijzen industrie

Afzetprijzen industrie

Meer cijfers staan op de themapagina Prijzen.