Detailhandel zet 3 procent meer om

De omzet van de detailhandel was in februari 3 procent hoger dan in februari 2010. De verkochte artikelen waren ruim 2 procent duurder. De omzetgroei kan vooral worden toegerekend aan de tankstations. Zij genereerden ruim 14 procent meer omzet dan een jaar eerder. Ook de prijsstijging in de detailhandel valt voor een groot deel toe te schrijven aan de tankstations. Brandstoffen waren veel duurder dan een jaar eerder.

De winkels in de non-foodsector behaalden samen bijna 2 procent meer omzet. Bij de branches was het beeld echter wisselend. Terwijl de omzet van winkels in huishoudelijke artikelen, bovenkleding, doe-het-zelfzaken en drogisterijen hoger uitkwam dan een jaar eerder, leden woninginrichters, winkels in consumentenelektronica en textielsupermarkten omzetverlies. De prijzen van de verkochte artikelen waren 0,5 procent hoger dan in februari 2010.

De omzet van winkels in voedings- en genotmiddelen nam ruim 1 procent toe. De groei valt volledig toe te schrijven aan de supermarkten. De omzet van de speciaalzaken was wat lager dan een jaar eerder.

De in dit bericht gepubliceerde cijfers zijn bijgesteld ten opzichte van het op 14 april 2011 gepubliceerde bericht over de detailhandel in februari. De cijfers zijn bijgesteld op grond van de meest recente gegevens.

Omzet detailhandel

Omzet detailhandel

Meer cijfers staan op de themapagina Handel en Horeca.