Zakelijke dienstverleners blijven optimistisch

De zakelijke dienstverleners blijven in april optimistisch over hun toekomstige omzet. Het optimisme is echter wat minder dan in maart. Het aantal ondernemers dat verwacht dat de omzet in de komende drie maanden zal toenemen was in april nog steeds veel groter dan het aantal dat een afname voorzag. Het saldo kwam uit op +23, tegen +41 in maart. Vooral bij de uitzendbureaus blijft het optimisme over de toekomstige omzet groot.

Het optimisme gold ook voor de verwachte personeelsomvang en het economisch klimaat.  De verwachting over de toekomstige personeelsomvang verbeterde.  In april rekenden er iets meer zakelijke dienstverleners op een toename van de personeelssterkte in de komende drie maanden dan op een afname. In maart was dit andersom. De ondernemers waren in april ook positiever over het algemeen economisch klimaat dan in maart.

Bij de ontwikkelingen en verwachtingen in de zakelijke dienstverlening kunnen seizoeneffecten een rol spelen. Vanwege de beperkte lengte van de reeksen wordt hier nog niet voor gecorrigeerd.

Verwachte omzet zakelijke dienstverlening 

Verwachte omzet zakelijke dienstverlening

Meer cijfers staan in het dossier Conjunctuur