Consument somberder over economie

De stemming onder consumenten is in maart wat verslechterd. De indicator van het consumentenvertrouwen daalde 3 punten en kwam uit op -8. Het vertrouwen deed een stapje terug doordat consumenten somberder waren over de economische toekomst. In januari en februari verbeterde het consumentenvertrouwen nog flink.

Samenstelling Consumentenvertrouwen

Samenstelling Consumentenvertrouwen

Consumenten hadden in maart minder vertrouwen in de economie dan in februari. De deelindicator economisch klimaat daalde met 6 punten naar  -5. Met een verslechtering van 11 punten liep vooral het vertrouwen in de economische situatie in de komende 12 maanden een deuk op. Over de economie in de afgelopen 12 maanden waren consumenten maar iets negatiever.

De koopbereidheid veranderde nauwelijks. Deze deelindicator van het vertrouwen kwam in maart uit op -9, tegen -8 in februari. Daarmee is de koopbereidheid van consumenten nog steeds laag.

Meer weten over consumentenvertrouwen? Bekijk het CBS filmpje op YouTube.

Consumentenvertrouwen, seizoengecorrigeerd

Consumentenvertrouwen, seizoengecorrigeerd

Meer cijfers staan in het dossier Conjunctuur.