Ruilvoet iets verbeterd

De ruilvoet van het goederenverkeer met het buitenland is in oktober 2010 iets verbeterd ten opzichte van oktober 2009. De prijzen van geïmporteerde goederen waren 7,1 procent hoger en die van geëxporteerde goederen 7,6 procent. Oktober is de derde maand op rij waarin de ruilvoet verbeterde ten opzichte van een jaar eerder.

Dat de uitvoerprijzen hoger waren dan een jaar eerder, komt vooral door hogere prijzen van aardgas, aardolieproducten, basismetaalproducten en chemische producten. Ook de invoerprijzen van deze producten, alsmede die van aardolie, waren hoger dan een jaar eerder.

Meer informatie over de ruilvoet is te vinden in het artikel “Ruilvoetontwikkeling goederenhandel buitenland”.

Ruilvoet

Ruilvoet

Meer cijfers staan op de themapagina Internationale handel.