Aantal faillissementen loopt op

In november 2010 werden 580 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Dit waren er een stuk meer dan in oktober, toen 537 faillissementen werden uitgesproken. November is de tweede maand op rij waarin het aantal faillissementen toenam.

Het aantal in een bepaalde maand uitgesproken faillissementen hangt nauw samen met het aantal zittingsdagen van de rechtbank in die maand. Dit kan van maand tot maand sterk fluctueren. Voor een beter beeld van de ontwikkeling wordt daarom doorgaans gekeken naar de ontwikkeling van het voortschrijdend driemaandsgemiddelde van het aantal faillissementen.

Het voortschrijdend driemaandsgemiddelde kwam in november uit op 525, tegen 501 in oktober.

Faillissementen van bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken)

Faillissementen van bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken)

Meer cijfers staan op de themapagina Veiligheid en recht.