Bescheiden omzetgroei horeca

  • Na acht kwartalen weer omzetgroei
  • In volume nog een kleine krimp
  • Omzet restaurants daalt nog steeds 

De horeca heeft in het derde kwartaal van 2010, na acht kwartalen van krimp, bijna 1 procent meer omgezet dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De groei is geheel toe te schrijven aan hogere prijzen. Het omzetvolume kromp met 1 procent. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Binnen de horeca boekten hotels de hoogste omzetgroei. De omzet was 4,5 procent hoger dan een jaar eerder. Ook cafetaria’s en café’s realiseerden meer omzet in het derde kwartaal. Bij café’s was de toename van de omzet 2,1 procent. De prijzen in café’s waren 2,6 procent hoger dan een jaar eerder, het omzetvolume was 0,5 procent lager.

In tegenstelling tot de overige horecabranches kampten restaurants met omzetverlies. De omzet was bijna 4 procent lager dan een jaar eerder. De prijsstijging bedroeg 1,7 procent. Het omzetvolume was 5,4 procent lager.

De PDF bevat het volledige persbericht inclusief tabellen en grafieken.

Downloads