Werkloosheid loopt verder terug

In juli 2010 waren er, gecorrigeerd voor seizoeninvloeden, 426 duizend werklozen in Nederland. Dit zijn er 4 duizend minder dan in juni. Er waren in juli minder mannen werkloos dan in juni. Het aantal werkloze vrouwen veranderde niet. Na een piek in februari is de werkloosheid geleidelijk afgenomen. In februari waren nog 452 duizend personen werkloos.

Gemiddeld was 5,7 procent van de beroepsbevolking werkloos. Met 5,1 tegen 6,3 was het percentage werklozen onder de mannelijke beroepsbevolking lager dan onder de vrouwelijke beroepsbevolking. Het werkloosheidspercentage onder mannen van 45 tot en met 64 jaar was met 4,0 het laagst. Met 12,7 was het percentage het hoogst onder zowel mannen als vrouwen in de leeftijd van 15 tot en met 24 jaar.

Uit het onderzoek naar het consumentenvertrouwen blijkt dat ook de verwachtingen van consumenten over de toekomstige werkloosheid verbeterd zijn. In augustus rekende 43 procent van de consumenten op een stijging van de werkloosheid in de komende 12 maanden. Een kwart van hen voorzag juist een daling.

Werkloosheid, seizoengecorrigeerd

Werkloosheid, seizoengecorrigeerd

Meer cijfers staan op de themapagina Arbeid en sociale zekerheid.