Omzet detailhandel lager

De detailhandel behaalde in mei bijna 2 procent minder omzet dan in mei 2009. De verkochte artikelen waren ruim 1 procent duurder dan een jaar eerder en het volume kromp met bijna 3 procent.

De non-foodsector realiseerde bijna 4 procent minder omzet. Alle branches behaalden minder omzet, uitgezonderd de winkels in huishoudelijke artikelen. De omzet nam het meest af bij de drogisterijen, doe-het-zelfzaken en winkels in consumentenelektronica.

De omzet van de food-sector was bijna 1 procent lager dan in mei 2009. De omzet van supermarkten steeg iets, die van speciaalzaken was daarentegen bijna 9 procent lager dan in mei 2009.

De tankstations boekten in mei bijna 4 procent meer omzet dan een jaar eerder, wat voornamelijk te danken was aan hogere brandstofprijzen. De omzet van tankstations is goed voor circa een tiende deel van de totale detailhandelsomzet.

De in dit bericht gepubliceerde cijfers zijn bijgesteld ten opzichte van het op 15 juli 2010 gepubliceerde bericht over de detailhandel in mei. De cijfers zijn bijgesteld op grond van de meest recente gegevens.

Omzet detailhandel

Omzet detailhandel

Meer cijfers staan op de themapagina Handel en Horeca.