In juni 635 faillissementen

In juni 2010 werden er 635 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Dit waren er ruim 230 meer dan in mei. Deze stijging volgt op twee maanden waarin het aantal faillissementen fors was afgenomen.

Het aantal in een bepaalde maand uitgesproken faillissementen hangt nauw samen met het aantal zittingsdagen van de rechtbank in die maand. Dit kan van maand tot maand sterk fluctueren. Voor een beter beeld van de ontwikkeling wordt daarom doorgaans gekeken naar de ontwikkeling van het voortschrijdend driemaandsgemiddelde van het aantal faillissementen.

Het voortschrijdend driemaandsgemiddelde kwam in juni uit op 512. Dit is een fractie lager dan in mei.

Faillissementen van bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken)

Faillissementen van bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken)

Meer cijfers staan op de themapagina Veiligheid en recht.